jjgoeswest

LIVE YOUR LIFE

Publicerad 2012-02-29 20:54:14 i The United States Of America

Onsdag, onsdag, onsdag, alltså lill-lördag. Så ikväll blir det party, med taco och film. 
.
Har börjar mindf*cka mig själv, känns sissodär. Det handlar mest om att längta hem eller inte längta hem. Igår snicksnackade jag med världens bästa Cornelia(känner bara en men ändå), jag beklagade mig över hur mycket jag längtade hem, till svar får jag. LÄNGTA INTE HEM, vad skulle du göra här hemma som är så viktigt. LOVE IT, heheh.
.

mina naglar är gula och blå, SWEDEN

Publicerad 2012-02-27 08:20:44 i The United States Of America

asså, what's up med tidsskillnaden mellan, australien och californien? Någon som vet, hör gärna av er. Eller jag vet att det är 19 timmar, men ändå det är konstigt. Dem ligger 19 timmar framför oss, allstå nästan ett helt dygn, vrickat.
Iallfall till saken, en fin vän bor och lever livet i austrlien. Ganska ballt, trodde att det bara var jag som skulle åka iväg, men inte då. Sara är så himla rolig, nästan lite som Emelie. Hon vet inte att hon är rolig, fast hon är det. Pratade en snabbis med henne idag, så himla glad jag blev att få hennes respons på saker, det gör mig starkare. Så alla som inte pallar mig, DÖ! Okej nej det menar jag ju såklart inte, men det är faktiskt svårt att behaga alla och göra alla nöjda. Men jag ska försöka göra mitt bästa, fast jag gillar den jag är. Sara du är inte så långt borta, det är bara Stilla havet i mellan oss. Hemma i Sverige i augusti ska vi svänga våra lurviga på dansgolvet igen.
Vet inte, idag fick jag lite hemlängtan när jag var med Emelie. Jag längtade liksom hem. Som jag aldrig har gjort förrut. Är det för att mamma och pappa kommer snart? Är det för att my american bff åker hem snart? På dagarna tänker man inte så mycket, utan det är nu på kvällen som hjärnan går varm. För många obehagliga, men ändå fina tankar. Jag tänker på mormor, hur underbar hon är. Att jag är den ända av oss barnbarn som verkligen ringer henne och är besöker henne. Och nu är jag inte hemma i Sverige och kan ringa henne hela tiden, hon är en av mina allra finaste vänner och jag vet inte vad jag ska ta mig till när hon inte finns hos mig längre. Nej, nu föll en tår ner för min kind. Att träffa mina vänner, mina fina vänner hemma i Linköping. Att få hänga med världens finaste bröder, som jag inte pratar med tillräckligt ofta, förlåt. Men jag tänker ofta på er. Och mamma och pappa er behöver jag inte ens nämna för ni vet att ni är världens bästa redan, det säger jag jämt.
Men jag vet att jag kommer ha svårt att lämna San Francisco, den dagen när jag står på SFO, har sagt hejdå till världens bästa familj, The Gants. Jag vet att ni inte läser min blogg, men alltså ni är faktiskt dem bästa, jag hade inte klarat ett år här utan er. Hur ska jag klara att inte ha ett öga blött när jag står på SFO. Jag som är så bölig när det kommer till sånt. Det lär märkas hur jag reagerar i slutet av Juli, för det är då jag lämnar The United States of America för den här gången. It's gonna be a sad day, but I gonna be so proud of my self.

The 84th annual academy awards

Publicerad 2012-02-27 02:34:52 i The United States Of America

För första gången, ever, sitter jag och tittar på Oscarsgalan. För här går den en normal tid, medans hemma i Sverige går den typ 3 på natten, vem fan går upp då?Dagen har varit väldigt slapp, ätit sallad en riktig kanin är jag på väg att bli. Jag har sprungit, och även det gjorde jag som en kanin.
Nu börjar Oscarsgalan, have to go!
.
Snart är jag där igen, längtar.

Kom igen klubben kom igen...

Publicerad 2012-02-26 07:38:08 i The United States Of America

var länge sedan man hörde dem ropen skalla hemma i Cloetta Center. Har faktiskt saknat att gå på hockey, höra mammas vackra stämma när hon försöker heja fram laget, att ha pappa mellan mig och mamma så att dom runt oss inte förstår att vi är släkt haha, att inte på få sms från Martin när Luleå spöar LHC. Men iallafall till saken, den 17 mars 19:30 i HP Pavillon tar San José Sharks emot Detroit red wings och jag kommer att vara där, med Emelie. Det är hur ballt som helst. Självklart kommer jag hejja på Detroit, mest för att pappas favorit spelar där, Henrik "Z" Zetterberg, hahaha.
.
Jag tar historien från börjar. Pappa är en person, som alltid får det motsatta sagt. När vi åkte liften i Trysil säger han att liften går fort och då saktar den ned och stannar. Under en hockeymatch, tre kronor vs. ? säger pappa att Z är den mest usla spelaren tre kronor någonsin har haft. Några minuter senare i pausen säger alla kommentatorer att Sverige hade legat under med ännu fler mål om det inte hade varit för Z, och att han är den bästa spelaren på isen just nu.  hahah så pappa om jag träffar Z kommer jag att hälsa från dig.
.
Idag då, slapp dag, jag hjälpte Jennie i 1,5 timma sedan har jag hängt med Emelie tills nu, men nu är hon hemma hos sig. Imorgon ska vi dra oss ner till Half moon bay, och kolla in Standford och imorgon är det OSCARSGALAN, ska man väl glutta lite på.

as we go on, we remember, we will still be friends forever

Publicerad 2012-02-24 23:39:37 i The United States Of America

Emelie Petersson, stans största skåning. Ibland har jag lite svårt att förstå hur människan snackar, hon andas högt, hon har en finare Iphone än jag själv, hon skrattar hela tiden, hon skrattar när jag gör mig illa, hon hånar mig, hon förstår inte ironi, hon dumförklarar sig, hon är blond(men det gillar jag), hon kan inte vara ironiskt själv.
Kommer kännas konstigt den dagen du lämnar Californien för Landskrona. Vad har landskorna att erbjuda som inte Californien har, okej vi båda vet nog svaret och det ser mörkt ut för dig!
För 7 månader sedan var Emelie och jag båda nya här i Orinda. Båda var nervösa, hemlängtan var stor och båda var blonda som ALLA amerikaner tror att vi svenskar är. Mitt första intryck av Emelie var att hon var väldigt blyg, så där jobbigt blyg. Hon sa inget, hon frågade inget. Helt ärligt så visste jag inte om vi nu skulle bli så där tajta som vissa blir, men ja det blev vi. Det jobbigaste med Emelie är att hon aldrig säger vad hon vill, verkligen ALDRIG, eller okej ibland. Så jag är bossen. Fast jag gillar att vara boss. Emelie det är precis för det dem här sakerna jag gillar dig så himla mycket. Jag gillar när du skrattar åt mina skämt, även fast dem inte är så roliga. Kan det bero på att vår humor suger balle? Jag gillar att du är sådär blyg, men när du är med mig är du allt annat än blyg och försiktig. Jag gillar dig helt enkelt. Vi har istort sett träffat varnadra varje dag i 7 månader. Vissa stunder har jag tröttnat, men andra stunder har jag saknat att du inte sitter på min säng. Typ den 14 April, när mina föräldrar har åkt, hade jag önskat att du kunde sitta på min säng och vi kunde vara ledsna tillsammans. Men inte då. Då är du hemma i Landskrona som är ganska mycket mörkare än Californien. Då kommer jag sakna dig jätte mycket. Jag kommer alltid komma ihåg allt som vi har gjort, halloween när jag fick i mig lite för mycket alkohol, eller när vi var i Berkeley första gången, eller när vi var på walk of fame och friade in det nya året och du var lite för full, jag kommer till och med sakna att åka bil med dig, jag kommer sakna att inte ha den ett sms bort eller ett telefonsamtalbort. Ibland när vi umgås är det tyst, men jag känner inte att jag måste prata hela tiden när jag är med dig, och är det inte då man är riktigt bra vänner? Emelie du är nog världens finaste vän och du kommer alltid att vara min American BFF. Och det ska vara för alltid, det har du lovat mig. Snart är vår första del avslutat, den delen när vi lämnade Sverige för att åka hit, men tiden kommer gå ruskigt fort, tick tack tick. Och snart står vi där igen tillsammans du och jag. FINA VÄN.
FOREVER

35 dagar

Publicerad 2012-02-24 22:34:40 i The United States Of America

haha jag skypade med mamma och pappa en stund idag. Mamma började prata om semesterveckor. Hon började med att få 2+4=5. Sedan kom hon med den jättesmarta iden att ha den sista veckan sist, varför inte liksom. ÄLSKAR DIG MAMMA!
Asså, what's up with this weather. Det är ta mig tusan sommar ute jag älskar det! Emelie det aset är off och klockan är 13:30, asså var är världen på väg. Själv är man hårt arbetande och börjar om en och halv timme. Men först ska jag hem till Emelie och sola lite i solen. Hahah onödigt info om att jag solar i solen, men vissa solar i skugga som min pappa! Han gör det!
Något som skulle sitta fint nu är en iskall coca(läs med skånskt uttal).
precis som det ska va. forever var det va?

niiice

Publicerad 2012-02-23 22:11:49 i The United States Of America

Tiden rusar iväg, tick tack tick.
Glömmer bort mina nära och kära hemma ibland, men ni finnas alltid hos mig. Även om jag inte svarar eller hör av mig, tänker jag alltid på er. Det är därför jag är här i USA, på grund av er helt enkelt.
Idag är det sommarvarmt ute så jag ska faktiskt satsa på shorts idag. Jag ska köpa schampo, för det behöver jag. Och sedan jobba, och sedan mat här hemma, och sedan färga Emelies hår. Kommer bli spännande, spännande, spännade. SEE YOU.
Saknar min possition i soffan, I really do.

fettisdagen, fet tisdagen, semeldagen, kär barn har många namn som man brukar säga.

Publicerad 2012-02-22 04:47:59 i The United States Of America

ingen semla för mig inte, kanske imorgon om jag och Emelie orkar bara det! orkar baka alltså. Kollade på världens bästa klipp på youtube nyss, hahahahhaha. Jag dör.
Dagens citat är iallafall,
"äta bör man annars dör man äta gör man men ändå dör man"
snart är det sovdags och oj vad skönt det ska bli, men en dusch innan ska jag nog hinna med! Så nu vet ni exakt vad jag ska göra ikväll, eller vänta jag ska nog raka mina ben med för dem är HÅRIGA.
COOOOOOOOL jag är

pööms kan man inte få tillräckligt av.

Publicerad 2012-02-21 06:38:54 i The United States Of America

har precis svirat om till pjammpjamm. SKÖNT. Mitt rum är städat mitt hår är färgat, tack Emelie. Jag kommer lita på dig i framtiden igen, that I can tell u.
På mitt golv stor det en flaska, sun drop. Men det går mig genast att tänka på bärskadroppar och midsommar, men det gör mig inte så mycket, det gör mig faktiskt ganska lycklig.
Jag la även ett litet kort på mig själv i Emelies plånbok idag, jag tror att hon blev glad, hon säger att hon ska det forever, men det är kanske att ta i.
my american bff, yes that's u.

typ typ typ typ typ typ typ typ typ typ typ typ typ typ...

Publicerad 2012-02-20 22:17:28 i The United States Of America

jag säger det i nästan varje mening, och det börjar typ bli lite jobbigt för omgivningen tror jag. STACKARE. I eftermiddag ska Emelie göra slingor i mitt hår, har ingen anning om hur det kommer sluta, mest nervös är jag över att Emelie ska göra det, typ.
Jag har två andra saker som jag ska göra idag, städa och träna, men det bör jag hinna, eller vet att jag kommer att hinna det. Om jag inte är för seg, typ.
Igår åkte jag, Emelie och Lukas norr ut längs highway one. Inte riktigt lika fint som söder ut, men det var bara bita ihop. Vi ville ju se ut över havet, men vi hade ingen bensin så vi var tvugna att leta efter en jävla bensinstation och nej det fanns ju typ INGEN. Antingen så fanns det ingen, eller så fanns det ingen bensin när vi väl hittade en mack. ÅÅHHHH. Okej, vi hittade en till slut, och när vi väl hade bensin, ja då passar det att åka förbi flera stycken. DÖR.

"jag är född i november på morgonen vid dagensrand, just på gränsen till kalla december"

Publicerad 2012-02-16 23:13:47 i The United States Of America

solen skiner och jag har det väldigt bra. Börjar att räkna ner dagarna nu, för nu är det bara 43 dagar kvar, vilket är INGET! 214 dagar sedan sist och nu är det bara 43 kvar, ayyy caramba!
Det är vår i luften, går på lätta moln för nu börjar det gå utför, tiden tickar ner och inte upp längre. Så jag har det lite för bra, men en kram från mamma, mormor eller Cornelia skulle göra mig ganska glad just nu.

Do you want to be my valentine???

Publicerad 2012-02-14 17:53:39 i The United States Of America

HAHAH, hur många tror ni sitter hemma, som är singlar, och tänker "tänk om jag ändå hade en pojkvän"?? Inte jag iallafall.
Skickade en fin video till Cornelia, en väldigt kärleksfull. Till svar får jag... mamma sitter och asgarvar bredvid mig och frågar rakt ut "Hon hst inte så mycket att göra va?". Saknar dig jättemycket. Tyvärr är det alldeles rätt, jag har inget liv. Eller för mycket fritid, man kan se på det på olika sätt. Jag föredrar det sista.
Ikväll ska jag och min valentine se på bio, vilken det blir får min valentine bestämma. Fast jag vet att jag kommer att bestämma det i slutändan ändå.
Nej nu ska jag ta tag i mitt "liv"
RIGHT ON TIME.
FINA ÄR VAD NI ÄR

Äpplet

Publicerad 2012-02-12 19:52:07 i The United States Of America

Min nya kärlek är här, känns bra. Just nu ligger han och laddar upp sig. För idag blir det nog en hektiskt dag, eller iallafall ikväll. Vill mest presentera honom, Olof the Ipad.
.
I fredags fyllde Sanna år, 20 år. Ganska meningslös ålder här borta in the States. Vi åt mat, jag beställde in en smarrig spagetti med köttbulle tallrik , på Mona Lisa i little Italy. Mina klackar dödade mina fötter och även Emelies, fast mina klackar dödade inte Emelies fötter utan hennes egna klackar gjorde det, kan lätt bli lite virrigt.
Igår var det kinesikt nyår, men dagen började med pannkakefrukost, mumsigt. Någon (Sanna/Emelie) ville göra dubbelsats så vi gjorde säkert 20-30 pannkakor, vi åt upp 5. Sedan blev det barten in till SF, där vi lite senare mötte upp, Melly och lite andra tyskar, och så självklart lite svenskar, svenskar förgyller närvaron. Ända failet var att när vi skulle åka hem hoppade alla svenskar på barten utom en, så hon fick stå och vänta tills nästa bart kom. Kan ju säga att hon var riktigt riktigt riktigt bitter.

sommar sommar sommar sommar dadaddaaadadadada

Publicerad 2012-02-09 18:03:37 i The United States Of America

Idealeleven, skulle jag väl kalla mig själv.
Dagarna här springer förbi, vilket är bra, då tänker man inte så mycket. Asså jag tänker, men inte så mycket. Eller jag tänker mycket, lika mycket som alltid, men inte så ansträngade. Blev någon klokare av det där, så räck upp handen.
.
När jag skjutsade barnen till skolan imorse, var min ruta immig. SOM ALLTID. Inget att göra åt direkt. Eller jag tryckte så klart på knappen som gör att imman försvinner, smart. Ska svänga vänster på Moraga Way, ser inget genom rutan. Vevar, hahah inte för att man vevar längre men men, ner rutan för att kunna se. Kör ut, en snäll liten vit gris stannade för mig. Ser inget. Solen skiner. Ser ännu mindre. Jag hade på vindrutetorkarna, för att få bort imman, Will säger att jag försöker torka bort solljuset, rolig kille det där. Ser inget, eller jo jag såg ljuset var det döden jag såg, kör i 10 mph, kan till och med ha varit långsammare. Ser inget, sa jag att jag verkligen inte såg något? Ser var jag ska svänga tills sist. Svänger in till Dödsskuggans dal, men ser ändå inget. Bilar passerade jag såg INGET. Hade skönsång till bruno mars i baksätet, mitt fönster var öppet. En man och kvinna passerade oss. Bra start på dagen för dem. Till sist släpper imman i mitt längst ner på fönstret i mitten jag ligger ner och kör. Tror det såg ut som att ett fyllo körde, jag var lite full på kärlek. hehe tönt jag är.
.
GUD, vad jag saknar att vara med Elena, Lydia och Will. Ni är så fina, kompisar! Tänk om 5 månader när vi säger hejdå, vi ses snart? Åhhh. Kände nästan tåren i ögat.
Påtal om ledsen, haha, vi kollade på Hatchi i lördags, jag sa att jag hade gråtit första gången jag såg den filmen, så under hela filmen känner jag 10 ögon som tittar på mig, dem sa att dem ville vara på den säkra sidan, för dem kunde ju inte missa om jag skulle fälla en tår.

"kramar från er idol"

Publicerad 2012-02-06 21:04:19 i The United States Of America

.
En riktig hunk man har till pappa. Eller? Kanske var att ta i... Även fast mammas vänner tycker att han ser ut som 25 på avstånd. Till saken, fick det här kortet av pappa idag, varför kan man ju då undra, tror att han blev riktigt nöjd med det, fast det kommer han ALDRIG att erkänna. För han säger att han blir bra på alla kort, men det här kortet blev han faktiskt bra på. Om ni alla (10.000 som läser min blogg) fick lära känna min pappa, ni skulle dö. Han är så himla rolig, tror att han är en av mina bästa vänner. Japp så är det nog, sorgligt med sant. Mamma och pappa har alltid sagt att man gifter sig med sin egen pappas personlighet, okej hej lögnare. Men om jag gör det kommer jag att leva ett väldigt lyckligt liv, tills döden står framför mig.

SUPER BOWL

Publicerad 2012-02-06 05:23:55 i The United States Of America

Söndag, eller ska jag säga SUPER BOWL SÖNDAG. Första gången jag såg SUPER BOWL. Varför är människor uppe hemma i Sverige för att kolla på det? Ni vet ju ändå inte reglerna, ganska onödigt om jag får säga mitt. Ni förlorar även en natts sömn.
Igår var jag inte ledig, men det gick vädligt bra. Roligt hade vi. Det blev pizza, cola och film med da kids. Idag var det superbowl söndag, syndes på matvaruaffärerna, ingen chips eller cola kvar. Twinsen bytte TKD bälte igen så nu är de oranga. Till superbowlen var det fishtaco (med tuna) jag älskar FISHTACO. YUMMMIE. Kyckligen och ceasarsallad blev det med. Och födelsedagstårta för G.G (grandma Gant). Nej nu ska jag och min hosta vila lite.

winter or spring? spring or winter?

Publicerad 2012-02-03 21:45:21 i The United States Of America

snart tar jag helg.
Ja så är det. 1 timma i eftermiddag sedan jag mer är färdigjobbad denna vecka. Okej, jag jobbar imorgon med från 12-22 kanske, men jag hoppas på att det kommer bli roligt. För da kids har uttryckt att dem behöver kvalitetid med mig. HA. Hannah och Stephen kommer också över så det blir riktigt många kids här hemma imorgon. Och på söndag är det SUPERBOWL. Ska faktiskt titta på det, kommer inte fatta ett piss, men sånt är väl livet. Det är väl ungefär så min helg kommer att se ut, ganska lugn och skön ändå.

...

Publicerad 2012-02-03 06:44:01 i The United States Of America

har någon missat att jag är sjuk eller något?
Det är ett fåtal gånger som jag blivit riktigt riktigt arg, igår var en sån gång. Sanna i all ära, men hon kan vara SÅ jobbig. Igår fick hon tre tjejer att skicka samma sms till mig om att jag ar skyldig dem pengar, nej inga mängder men ändå. Dem pratar om mig alltså när jag inte där, vad säger dem då? Var fortfarade arg på henne idag, blev glad på henne igen för kanske 10 minuter sedan när jag insåg att hon hade köpt mig en hårborste, hon är allt bra att ha. Fin vän den där Sanna.

coldcoldcoldförskylningförskylningförskylning

Publicerad 2012-02-02 19:04:32 i The United States Of America

jag har en cold, I have a förskylning. Asså jag hostar konstant, jag har ont i huvudet, jag är trött, det börjar göra ont i mina öron, har svårt att tryck utjämna, men annars har jag det väldigt bra. USA levererar som alltid, eller? Händer inte allt för mycket i mitt liv just nu, läser några kurser, två stycken på samma dag, sedan är jag klar! gött gött gött.
19 juli 2011

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela